Websites Untuk Download Movie Percuma

ASSALAMUALAIKUM...

Siapa yang suka men"download" atau memuat turun movie? Memang tidak dapat dinafikan lagi bahawa ramai yang suka men"download" movie terutamanya di websites pelopor movie yang percuma.Sebut sahaja Torrents, Warez, P2P Sharing.Mesti ramai yang tahu dan faham istilah-istilah tersebut.

Baca Juga : Website Baru Untuk Download Movie Percuma (2013)

Walaubagaimanapun kebanyakkan website-websites yang menyediakan khidmat memuat turun movie secara percuma sudah tidak relevan lagi berikutan kes SKMM yang menyekat penggunaan website perkongsian file seperti Megaupload, Fileserve dan berbagai lagi.Namun, hal itu tidak menghalang para pengguna internet dari terus memuat turun cerita kegemaran mereka. Masih terdapat cara untuk mengakses website-website yang telah disekat kerajaan.

Disini juga, aku ingin berkongsi beberapa websites yang aku sering aku guna dalam memuat turun movie kegemaran aku seperti Teen Wolf Season 1, Kamen Rider 000, Green Lantern dan juga beberapa filem Melayu seperti Senario The Movie: Ops Pocot.Jangan bimbang, semuanya adalah PERCUMA.

Websites yang pertama yang mengandungi pelbagai genre movie ialah JaCrew.com (nama baru bagi Jieazzmovie.net). Di sini terdapat pelbagai jenis movie dan juga cerita di dalam mahupun luar negara.Aku sendiri tidak pasti siapakah admin websites ini tetapi yang pasti semua cerita-cerita Melayu dan barat yang terkini pasti akan sentiasa tersenarai disini. Kalau korang suka mendownload cerita-cerita Melayu yang ditayangkan di pawagam ataupun di kaca TV seperti Astro,maka JaCrew.com lah tempatnya.Tambahan pula,hampir setiap hari bilangan pelawat yang sering online di web ini melebihi 100 orang setiap jam.


Websites Untuk Download Movie Percuma,Websites download movie,Mediafire link untuk download movie,Senarai movie terbaru di internet,Jieazzmovie.net,Ganool.com,Minishares.org,websites mendownload movie,blog download movie,Top 5 Website Untuk Download Movie,Malay Movie - Free Download Malay Movie,dowload movie secara percuma,button mendownload yang besar,gambar download,gambar muat turun
Website Jieazzmovie.net
Websites kedua pula ialah kelolaan warga seberang kita iaitu Indonesia. Ganool.com merupakan salah satu lagi websites yang menyediakan perkhidmatan mendownload atau memuat turun pelbagai jenis cerita terutamanya dari barat secara percuma.Untuk memudahkan pencarian, setiap cerita-cerita TOP dan baru, akan sentiasa di update di bahagian header website tersebut.Pelawat hanya tinggal untuk memilih sahaja.Setiap hari,admin website ini akan menambahkan senarai cerita-cerita baru dan lama untuk di download.Jadi,jika anda pernah terlepas cerita kesukaan anda di kaca tv ataupun di pawagam, maka disini lah tempat untuk anda mula mencari.Selain dari movie serta cerita, di Ganool.com juga terdapat pelbagai jenis Games dan permainan untuk di muat turun secara percuma.

Websites Untuk Download Movie Percuma,Websites download movie,Mediafire link untuk download movie,Senarai movie terbaru di internet,Jieazzmovie.net,Ganool.com,Minishares.org
Website Ganool.com
Minishares.org juga adalah salah satu daripada websites penyedia perkhidmatan memuat turun secara percuma.Mungkin ramai sudah mengetahui akan website ini dan mungkin juga tidak. Di websites ini,terdapat pelbagai jenis senarai movie dan cerita drama dari barat seperti cerita Teen Wolf, Chuck dan Supernatural yang lengkap.Setiap kali senarai movie di "update", list akan muncul di sidebar untuk memudahkan pencarian.Terbaru yang aku dengar, websites ini memerlukan encoders untuk menjadi admin di web tersebut.Kepada yang berminat, boleh lah layari di Minishare.org sekarang.

Websites Untuk Download Movie Percuma,Websites download movie,Mediafire link untuk download movie,Senarai movie terbaru di internet,Jieazzmovie.net,Ganool.com,Minishares.org
Websites Minishare.org
Disini,aku sarankan sekiranya hendak mendownload,carilah option atau pilihan link dari Mediafire ataupun Enterupload kerana kedua-duanya lebih laju dari web file sharing yang biasa.Alhamdullilah SKMM masih belum menyekat kedua-duanya..Selain dari websites diatas, masih terdapat lagi website-websites dan blog-blog yang menyediakan perkhidmatan muat turun percuma.Anda hanya perlu search di Google sahaja.

Kalau suka sila klik +1 ye :

P/S : Harap-harap tak kena block la websites ini kan.Kalau tidak, memang Youtube je la harapan aku.

26 Responses to "Websites Untuk Download Movie Percuma"

  1. sye sokong..downlod kat media fire lg sng..huhuhuuh

    ReplyDelete
  2. bab download2 ni feveret nih.... muahahahahah (^___^)V

    ReplyDelete
  3. @nurani hahaha.tau tak pe..download kt Mediafire laju je..

    ReplyDelete
  4. @Miz Novexx hahaha..download laju je ye hahah

    ReplyDelete
  5. wah wah... thanks for share...
    ak mmg suke download percuma ni... LoL

    ReplyDelete
  6. download dengan mediafire memang oke tapi linknya terkadang cepat di remove..so klau mw download mesti sering2 cek linknya dulu jgn sampai 3 part download masi oke tapi part terakhir di remove..bisa sakit hati..hah

    ReplyDelete
  7. @allinOne hehe.yup.selalunya mcm tu lah.tapi mostly movie ni 2 link je..check dahulu sebelum download

    ReplyDelete
  8. nak gtau kat FINAS la zoul sruh donlod free...:P *betul ke FINAS? ika tibai cakap je* =.="

    ReplyDelete
  9. @ ika hahaha..FINAS tu lembaga penapisan filem laa ika..SKMM la..haahah

    ReplyDelete
  10. @Muhammad Burn hahah..kalau dah nama laki mmg benda free cukup laju

    ReplyDelete
  11. Yang ingin DOWNLOAD FILM follow me di http://aldapiena.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. klo nak download bollywood movie ngn eng sub ade tak?...tension arr cri tak dpt,asyk ter sign up download berbayar jer....hehehe,,,maseh2 ,slamat laa boley download free,,,nikmat!!! (bab download free memey aq failed,thanks~(aku punyer lah!).. x0x0 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bollywood movie with eng subtitle ni susah sket nak cari..cuba try google je movie bollywood tu.pastu subtitle try search kat Subscene.com

      Delete
  13. Web jie azz dh kena blok..kesiannya byk cite br n lama best

    ReplyDelete
    Replies
    1. bnyk lg website kna block cm ddmf,teamhanna.. tension larr...
      de website laen tok donwload cita x??

      Delete
    2. cuna try loadzoom, 300mbdotcom ke

      Delete
  14. Mmg dh tau byk web dh kena..website syok.org kesetiaanku pun dh x ada movie..cuba web gempak

    ReplyDelete
  15. ade website laen ke nk download?sape2 tau nk download filem rock 2005 kt mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cube try kt JaCrewDotcom

      Delete