Cara Buat Duit Dengan Klik !

ASSALAMUALAIKUM...

Siapa yang tak pernah dengan pasal portal pengiklanan Churp-churp? Mustahil lah tidak kenal. Sepanjang aku blogwalking, hampir 90.9% blog yang aku tinggalkan jejak pasti terpampang iklan dari Churp Churp Advertising. Jadi, macam mana dengan income dari program Churp-Churp anda? Masyuk? Harap-harap masyuk lah kan.

Walaubagaimanapun masih terdapat segelintir lagi yang tidak mengetahui tentang iklan Churp Churp ini, apatah lagi untuk menjana duit dengan program pengiklanan ini.Jadi, kepada mereka yang masih belum tahu cara untuk buat duit dengan klik Churp Churp 2011, korang boleh baca sampai habis entri ini sebab aku akan menunjukkan cara-caranya.Tutorial ini aku tulis beserta gambar untuk memudahkan pemahamam korang.

Churp churp adalah salah satu anak syarikat portal pengiklanan Asian yang terkenal iaitu Nuffnang dan setiap klik dari link Churp Churp diatas nama kita akan mendapat RM0.20, manakali pada setiap hari Rabu komisen akan berganda menjadi RM0.40 bagi setiap klik.

Selanjutnya : Menang HTC dari Maxis

1. Langkah pertama, korang harus bukak websites Churp Churp dengan klik disini.

cara buat duit dengan churpchurp,cara daftar churp churp,buat duit dengan PTC,buat duit dengan churp churp,cara buat duit dengan blog,cara buat duit tanpa modal,cara buat duit online,buat duit dengan Nuffnang,cara jana duit degan Nuffnang,rahsia menjadi jutawan,rahsia Nuffnang dan Churpchurp,duit mudah dari churpchurp
Klik untuk paparan jelas

2. Login Churp Churp menggunakan akaun Facebook ataupun Twitter anda.Pilih salah satu.

cara buat duit dengan churpchurp,cara daftar churp churp,buat duit dengan PTC,buat duit dengan churp churp,cara buat duit dengan blog,cara buat duit tanpa modal,cara buat duit online,buat duit dengan Nuffnang,cara jana duit degan Nuffnang,rahsia menjadi jutawan,rahsia Nuffnang dan Churpchurp,duit mudah dari churpchurp
Klik untuk paparan jelas

3. Apabila sudah selesai.Paparan seperti dibawah akan keluar.Ini adalah dashboard akaun Churp Churp anda.Kawasan petak merah tersebut ialah earning yang telah aku kumpul buat masa ini.

4.Link kan akaun Facebook dan Twitter anda dengan akaun Churp Churp untuk memudahkan proses Auto Sharing nanti.

cara buat duit dengan churpchurp,cara daftar churp churp,buat duit dengan PTC,buat duit dengan churp churp,cara buat duit dengan blog,cara buat duit tanpa modal,cara buat duit online,buat duit dengan Nuffnang,cara jana duit degan Nuffnang,rahsia menjadi jutawan,rahsia Nuffnang dan Churpchurp,duit mudah dari churpchurp
Klik untuk paparan jelas

5. Dibahagian "Dashboard" akan ada beberapa paparan iklan yang boleh anda kongsi untuk mula menjana wang dengan Churp Churp. Scroll sehingga kebawah untuk melihat semua iklan-iklan yang boleh anda share. Disarankan untuk anda share iklan yang bertulis "RM0.20 - RM0.40 per unique click". Setelah berpuas hati, sila klik "share".

cara buat duit dengan churpchurp,cara daftar churp churp,buat duit dengan PTC,buat duit dengan churp churp,cara buat duit dengan blog,cara buat duit tanpa modal,cara buat duit online,buat duit dengan Nuffnang,cara jana duit degan Nuffnang,rahsia menjadi jutawan,rahsia Nuffnang dan Churpchurp,duit mudah dari churpchurp
Klik untuk paparan jelas


cara buat duit dengan churpchurp,cara daftar churp churp,buat duit dengan PTC,buat duit dengan churp churp,cara buat duit dengan blog,cara buat duit tanpa modal,cara buat duit online,buat duit dengan Nuffnang,cara jana duit degan Nuffnang,rahsia menjadi jutawan,rahsia Nuffnang dan Churpchurp,duit mudah dari churpchurp
Klik untuk paparan jelas


6. Klik dan "copy" link seperti dibawah untuk dikongsikan di wall Facebook atau Twitter anda. Link tersebut juga boleh di emailkan kepada rakan-rakan anda.Tapi awas! Jangan SPAM atau anda akan menerima padahnya.

cara buat duit dengan churpchurp,cara daftar churp churp,buat duit dengan PTC,buat duit dengan churp churp,cara buat duit dengan blog,cara buat duit tanpa modal,cara buat duit online,buat duit dengan Nuffnang,cara jana duit degan Nuffnang,rahsia menjadi jutawan,rahsia Nuffnang dan Churpchurp,duit mudah dari churpchurp
Klik untuk paparan jelas


7. Sekiranya anda terlalu malas untuk mempromosi. Anda boleh fungsi Auto Sharing yang disediakan oleh Churp Churp.Anda hanya perlu tanda pada option yang sesuai dan kemudian klik butang "Save". Setelah itu anda hanya perlu cari lebih rama follower ataupun kawan di Facebook untuk mendapatkan viewers yang ramai.


panas,iklan Tukar Ketupat Dengan Snekku


cara buat duit dengan churpchurp,cara daftar churp churp,buat duit dengan PTC,buat duit dengan churp churp,cara buat duit dengan blog,cara buat duit tanpa modal,cara buat duit online,buat duit dengan Nuffnang,cara jana duit degan Nuffnang,rahsia menjadi jutawan,rahsia Nuffnang dan Churpchurp,duit mudah dari churpchurp
Klik untuk paparan jelas

8. Selesai sudah tutorial menjana duit dari aku. Walaubagaimanapun masih terdapat cara untuk menjana duit dengan Churp Churp yang korang harus tahu.Bayaran yang akan kita terima juga agak lumayan.Aku akan kongsikan tekniknya itu di entri seterusnya.

Sekiranya ada yang korang tidak faham atau was-was,boleh tinggalkan komentar dibawah ataupun dengan membaca FAQ Churp Churp dan juga Do's and Dont's disidebar websites Churp Churp.


P/S : Gambar menggunakan Bahasa Inggeris. Harap korang faham lah ye.

Kalau suka sila klik +1 ye :

38 Responses to "Cara Buat Duit Dengan Klik !"

  1. sudah tiada fb . dan tiada twitter . alahaii ... naseb ta bek tade rezeki lol nak join .. . )=

    ReplyDelete
  2. uncle nak tanya..hari ni mmg ada kemusykilan sedikit ..selepas berbincang dengan member dlm email .... uncle nak tanya kepada yg ariff..

    uncle selalu ke blog-blog, jika ada churp-churp uncle dengan ikhlas hati akan klik ... time klik tu .. selepas keluar paparan dan habis loading..perlu tekan mana-mana ker? sebab uncle cuma biarkan ianya habis loading lepas tu terus tutup ..

    harap tuan dapat kasi pencerahan kepada uncle

    salam aidilfitri juga ^^

    ReplyDelete
  3. saya dah ada churp2... jom klik2...
    di blog saya ada laman klik sini...
    jom klik2....

    ReplyDelete
  4. @beluncas ^.^ hehe.tp beluncas ade blog kan?? leh promote kat blog gak..letak la gambar ke ape ke pehtu link kan ke url churp2 tu..

    ReplyDelete
  5. @uncle hyree uncle klik dan tunggu sehingga habis loading tak? kalau uncle tunggu sehingga habis loading maknenye dah boleh close dah la tab tu.hehe...jnji full load..baru leh close tab hehe

    ReplyDelete
  6. argh, churp2 sy tak naek2 pon. jom la dtg klik. hehe :P

    ReplyDelete
  7. @ZORAeh,ka yeke..ingtkan zora dah tau lame dahh hehe

    ReplyDelete
  8. nak tanya,macam mana nak buat pop up iklan churp2 kuar bila orang bukak blog kita?

    ReplyDelete
  9. @tieykah popup keluar iklan churp2? tak elok la buat mcm tu..nnt buat org malas nk g blog kita sebab bnyk sngt popup..kalau popup masa klik link ape2 tu dan terus kuar semua iklan churp2 tu ok la gak hehe...cbe Google je.mesti ade

    ReplyDelete
  10. salam semua,saya nak tanya sepekara bleh..macam mana nak paparkan iklan chupchup yg kita pilih tu kat dlm blog kita..saya dah join chupchup tapi tak tau macam mana nak letak kat dlm blog.sorryla ya saya ni baru nak belajar berblog jadi tak taw apa apa lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oohh snng je...cuba tgk kt sini.. (copy pastu paste kt browser anda ok)

      http://miscah.blogspot.com/2009/04/cara-pasang-banner-di-blog.html

      Delete
  11. x phm mcm mane nk jana duit dekat churp2.....boleh tolong terangkn x? sye da copy link and paste kt facebook tpi pastu ape sye kne buat?

    ReplyDelete
  12. macam mane nak kuarkan duit dr bank??? tolong..

    ReplyDelete
  13. Churp Churp ini memang betul. Ia merupakan anak syarikat kepada Nuffnang. Yang istimewanya churp churp tidak pernah menipu orang dan senang untuk untung tanpa modal.
    Tolong support Klik sini

    Yang menjanjikan ini hanya dengan KERAJINAN anda untuk mempromotekan unik link anda (ini contoh link) di mana-mana shj, seperti blog, facebook, twitter dsb...

    Untuk maklumat lanjut jom Kita Berblog...Support My Blog!
    Klik sini ke blog saya!

    Jom Buat Duit Online Tanpa Modal Melalui CHURP-CHURP!!!

    Jom Buat Duit Online Tanpa Modal Melalui SAYS.COM!!!

    ReplyDelete
  14. Bagus post ni, banyak kali saya baca

    kepada yang tengah cuba buat duit dengan churpchurp,

    Saya kongsi Tips Buat Duit Dengan Churp Churp.

    ReplyDelete
  15. Bagus post ni, banyak kali saya baca

    kepada yang tengah cuba buat duit dengan churpchurp,

    Saya kongsi Tips Buat Duit Dengan Churp Churp.

    ReplyDelete
  16. Salam aku dah buat Shari Aja aku dapat 1 rigit

    ReplyDelete
  17. frust dgn churp2..susah earning nk naik..:(
    btw follow sini..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks tau sudi follow...churp2 tu mmg la slow sket.kempen pun kurang je right..

      Delete
  18. susah gak,sebab bukan semua orang nak klik pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. teknik kena betol..bru la org tertarik nk klik...sehari 1 klik pun dh ok dh right..churp2 ni susah sket nk naik earning coz kempen kurang.harap kt kempen yg show kt Twiter tu je la

      Delete
  19. klik la churp2 sy jugak :D nak jugak merasa buat 1st time :3 hahha,dapat duit bley blanja kengkawan :3

    ReplyDelete
  20. klick la aku jugak,aq pun nak merasa dpt duit dngn klik ^^

    ReplyDelete
  21. utk buat duit melalui churp2 bukan smudah yg kite sangka.terlalu byk kerja yg kite perlu lakukan.bukan setakat buat blog kite sudah menjana pendapatan malahan ianya lebih dr itu.utk buat duit melalui churp kite harus mempuyai sifat tidak berputus asa.kata org putih don't easy to give up when you challenge facing you.kental jiwa and then barula boleh berjaya.

    ReplyDelete