Domain [.co.cc] Di"banned" Google !!

ASSALAMUALAIKUM

domain.co.cc,banned domain list,list domain yang disekat google

Domokun Domain DOMAIN Domain..Argghh..Tension aku bila memikirkannya..Mana tak TENSION bila Google dah start banned domain name [.co.cc] mulai 1 Julai haritu.Panas Panas Panas...Semua entri-entri aku dekat Search Engine Google HILANG!! Lagi parah homepage www.blogakupunyer.co.cc pun hilang di Google Search Engine..Tinggal links ke websites-websites ntah ape ntah..

Google,Search Engine banned domain,SERP Google Panda,Domain .co.cc dibanned Google,Senarai Domain yang Malang?,Cara unblock domain yang disekat Google,Hacking domain name,Google sekat blog anda
Tak ada pun Direct Link kan?

Blogging tegar,Cara tambah domain name,Domain name yang diharamkan Google,Domain name dot co.cc,Domain dot com, Domain name murah,Keburukan domain name,kebaikan domain name .com
Tetap tak ada gak..Arghh!!


Sebelum kira mara lebih lanjut, domain name ni korang tau ke ape? Domain name ni lah URL blog korang tu.Sebagai contoh domain blog aku [ http://www.blogakupunyer.co.cc ] domain blog Misspurple a.k.a Niesa [ http://khairunnisa-haris.blogspot.com ] paham kan? Kalau yang [.com] tu berbayar tapi aku punyer dot [.co.cc], free jer sama macam [.blogspot.com].Tapi domain aku nie dah kene banned dengan Google. kurang ajar kau Google!!..Bila ditanya kepada Google kenapa banned domain [.co.cc] ini lah jawapannya :

Google’s Matt Cutts explained on Google + that Google reserves the right if they “see a very large fraction of sites on a specific freehost be spammy or low-quality, we do reserve the right to take action on the freehost as a whole,” Matt said.
Disunting dari : http://searchengineland.com/google-delists-all-co-cc-domains-from-index-83931





Tekan Like Kalau Korang Suka Tau !!


Sedangkan aku rasa aku tak spam pun guna URL blog aku nie..Kerana nila setitik, rosak susu tepung Dutch Lady..Kalau Google bagi gantirugi takpe la jugak.

Cara buat domain name gratis,Domain.org yang murah.Cara tambah traffic dengan domain name,Fizgraphic.com
Fizgraphic.com.Tangga 1 2 3 miliknya...Hahaha


So aku pun nak bertanya kepada korang lah kan yang arif lagi bijaksana.Domain ape yang harus aku tukar?Aku rasa nak amek yang berbayar pulak lah macam Mr Apit yang guna domain [.com] tuh.Tapi nak domain name sahaja.Tak nak hosting-hosting ni sebab aku tak reti =P..Antara domain yang dalam pilihan aku sekarang ni :

www.blogakupunyer.com

www.blogakupunyer.org

www.blogakupunyer.biz

So yang mana satu yang sesuai dan apa kebaikan serta keburukan domain name tersebut....PLEASE BANTU !!!

P/S : Kalau korang tau domain name murah kat mana-mana bagitau la ye ^_^.Jangan malu tinggal komen..Kalau gambar tak jelas korang klik je kat gambar tu.

38 Responses to "Domain [.co.cc] Di"banned" Google !!"

  1. hehe..POP pun tak berapa tau sgt tentang domain2 nie..dulu guna co.cc tapi bila fkir blik ianya cuma 1 thun ja,tkar ke blogspot..hehhe..apa2 pun POP rasa nama sesuai www.blogakupunyer.com kot..ehheh...

    ReplyDelete
  2. @POP hehe.ta lah..lebih dari satu tahun pun boleh pakai lagi.sbb Zoul ade guna utk blog lagi stu dari 2009 lagi..masih hidup je blog tu..

    ReplyDelete
  3. pakailah .com..
    kalo .org tu mcm laman web dwload movie je :)

    ReplyDelete
  4. haduh zoul..lana da pernh wat entry tnya pe benda domain n istilah2 dlm blog.. masalhnya, lana sndiri pun tak paham, sepenting mana sesuatu domain pada blog. inikan nk bgi cdgn..hehe. Apapun..takziah (mok aih,serius giler,muahahhaha) sebb hilang 'benda2' ksygn tu ya?hehe. Nila setitik, rosak susu Hi goat sekotak,hahhaha

    ReplyDelete
  5. @lala shaheila hehe..yeke dot org tu download? baru tau ni hehe..

    ReplyDelete
  6. @TYNTHA LANA aiyakk..domain tu la nama blog, lana..blog lana .blogspot ek?

    ReplyDelete
  7. erm..ifa rasa better dotcom kot..hihi

    btw..tlg komen n3 ifa leh?

    http://tiefazatie.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

    tq so much!

    ReplyDelete
  8. sure UV pun jatuh eh..hm,aku rasa better .COM la :)

    ReplyDelete
  9. dgr sini wahai sahabat yang first komen kat shoutbox... :D
    better pilih .com sebab lebih mesra pengguna dan mesra search engine jugak.....mesra google mesra yahoo ssegalanya mesra... sure x kena banned lagi :)

    nak murah pergi kat netkl.com

    ReplyDelete
  10. tak tahu pon.selalu dotcom jer,huhu

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. pakai dot net pun ok... :-) tpi nak tnye gak nie zouL,ada kelebihan tak domain co.cc ni?

    ReplyDelete
  13. @tiefazatie hehe..mmg rasenye mcm nak amek dotcom je..tapi mybe tukar terus nama domain ni

    ReplyDelete
  14. @Anif Abdullah @Mr AA itu mmg semestinye..dah ranking elok2 kene la start balik dari awal...T_T

    ReplyDelete
  15. @SiSuamKuku hehe..ramai dh yg cdgkan netKL tapi ZouL mcm nak pilih jiwahost sbb sebulan rm28 je.

    ReplyDelete
  16. @Sarah dot cu.cc tu antivirus ZOul detect malware la..sorry...

    ReplyDelete
  17. @uLanhehe..dot net pun ok..tpi mesra SEO ke dotnet tu?

    ReplyDelete
  18. eh,maaf zoul.. haah, blogspot. iye, lana tau la domain tu nama blog,muahaahaha. yg lana tak paham, kenapa penting sangat domain ni. ada yg .com, .net, bla bla bla.. Yang tu yg tak paham..heh3

    ReplyDelete
  19. kesian dia kena ban. sabo yeaa. :D

    ReplyDelete
  20. nak tlg zoul pilih tp ika pun xreti...haha~ :P sbr ek zoul...

    ReplyDelete
  21. wah wah wah...suma nk di banned nya..

    zoul guna .com jelah..senang.. =)

    ReplyDelete
  22. @TYNTHA LANA Oo mcm tu..ala dot com tu erti kata lain commercial.so leh guna macam2..net tu tak bpe tau sngt tapi yang pastinye kalau gne domain yang berbayar ni Google suka.cth kalau org search ape2 yg ade kaitan dgn blog kita nnt kuar la blog kita kt 1st page..so tak yah la penat2 sngt nak blogwakling....cth www.benashaari.com tu..kan ke terkenal gile..tak denye dia nak blogwalking2 dh hehe

    ReplyDelete
  23. @Fathiah Hamim tu la huhu..tapi Google je yang banned .co.cc.Yahoo,Bing, dan yang lain2 tak banned pun..tapi ZouL tau 99.9% rakyat malaysia search apa2 mesti guna Google.com.guna yahoo tu just nak login email je kan?? haha

    ReplyDelete
  24. @ika heheh..tak pe la ika.zoul dh pilih dah..nntkan kemunculannye ye hehe

    ReplyDelete
  25. @Waniheheh..tu la.rssnye amek dotcom je kot

    ReplyDelete
  26. Salam..bro try check kot kena sand box jer..xkne banned

    by the way .com lar....

    ReplyDelete
  27. Baru tahu klo domain .co.cc dibeanned oleh google gr2 baca laman ini. makanya saya sudah 5hari sosialisasikan domain mufidashop.co.cc tidak terindex dgn bnr, ternyata dan ternyata setelah baca artikel ini langsung saya check blog saya yang menggunakan domain.co.cc, alhasil nihil...

    ReplyDelete
  28. sedihnya dah tak de.. tak leh akses la entry2 lama? sedihnye.. tak pe, pasni leh tulis best, sbb berbayar dah kan.. chaiyok..chaiyok..

    ReplyDelete
  29. @Grosir Gelang Kroncong tu la.so better tukar cepat domain nye.sama ada ke .tk atau ke mana2 domain yang sesuai :)

    ReplyDelete
  30. @fiezaradzi entry lama masih ade lagi tapi kene taip dekat kotak browser yg ats tu la.kene taip full www.blogakupunyer.co.cc/bla/bla semua..tu yg leceh tu..kalau guna search engine yahoo ade je co.cc tu.cme Google je yg banned..

    ReplyDelete
  31. @Amir Said hahaha..tau tak pe..dh tukar dh pun.

    ReplyDelete
  32. ZOul : .tk kurang seberapa paham cara setting dns-nya bro...U Can Help Me about that??thanks before...Salam Kenal Bro...

    ReplyDelete