Langkah Mudah Melajukan Buffering Youtube

Assalamualaikum para pembaca Blog Aku Punyer...

Youtube,Cara melajukan loading Youtube,Cara lajukan Youtube,Youtube Fast Account,How to hacking Youtube

Korang suka tengok video kat Youtube tak ? Tengok Maharaja Lawak Final kat Youtube ke atau apa-apa video lucah yang korang sering search kat Youtube tu ke? Mesti korang pun pernah menghadapi masalah Youtube lambat loading / buffering terutamanya pengguna-pengguna broadband.Kalau pengguna Unifi tu mungkin menonton video kat Youtube ni macam tengok TV je,"tak ada buffering dowh" macam dalam iklan Unifi kat TV3 tu..Tapi bagi aku, inilah salah satu masalah yang aku hadapi masa streaming video kat Youtube ni..Slow yang amat sangat sampai kadang-kadang aku closed je tab Youtube tu..

Persoalannya, adakah Cara nak Melajukan Buffering Youtube ni ye?Ada je sebenarnya..Hanya dengan menggunakan Notepad di laptop/ PC anda mampu mengubahnya..

Langkah-langkahnya :

1. Klik "Start" dan cari menu "Run", ini untuk Windows XP,ME,Vista. Kalau pengguna Windows 7, Klik "Start" kemudian taip "Run" di tempat "Search programs and files".

teknik melajukan youtube tanpa software,Notepad melajukan Youtube,Youtube semakin laju,Streaming Youtube dengan laju
Klik gambar untuk lebih jelas
2. Dalam box "Run" taip system.ini

Klik gambar untuk lebih jelas
3. Kemudian, secara automatik akan keluar Notepad seperti di bawah ini;

Klik gambar untuk lebih jelas
4. Copy text dibawah ini dan paste di bawah text didalam Notepad yang muncul tadi.

page buffer=1000000Tbps
load=1000000Tbps
download=1000000Tbps
save=1000000Tbps
back=1000000Tbps
search=1000000Tbps
sound=1000000Tbps
webcam=1000000Tbps
voice=1000000Tbps
faxmodemfast=1000000Tbps
update=1000000Tbps

5. Hasilnya akan menjadi seperti ini :

Klik gambar untuk lebih jelas

6. Kemudian "Save As" di Desktop. Ingat, jangan tukar filename tu ok.


7. Copy file Notepad yang anda "Save As" di Desktop tadi. [Nama file Notepad itu ialah system.ini ]

8. Buka "My Computer", pilih "Local Disk C" dan pilih "Windows".

blogakupunyer,blogger,cara hack Youtube,godam Youtube dengan mudah
Klik gambar untuk lebih jelas dan paham

9. Paste kan file Notepad tadi disitu.[Rujuk gambar di atas]

10. File Notepad yang berada di Desktop anda tadi anda boleh delete setelah anda paste kan di "Windows"

11. Restart laptop / PC anda

Macam mana senang kan?Lepas dah buat semua langkah-langkah di atas cuba anda bukak Youtube dan tengok la video apa-apa pun.Insyaallah akan jadi sedikit laju dari kebiasaannya.Tapi AWAS, kalau anda selalu sangat streaming video di Youtube selepas menggunakan teknik ini bandwith anda akan cepat habis.Sekadar pesanan sahaja la ye.Kalau sehari dua je tiba-tiba bandwith korang habis jangan salahkan aku tau..Kalau ada apa-apa komen sahaja dibawah

P/S : Teknik ini juga sesuai digunakan untuk websites-websites streaming video yang lain di internet selain Youtube.Kalau "Like" macam biasa ushar di sidebar ye. ^_^

30 Responses to "Langkah Mudah Melajukan Buffering Youtube"

  1. wah ...dapat ilmu sini ...folo blog ni ..thanks bro

    ReplyDelete
  2. @mohd sasuke okey bro..terus support blog gua :)

    ReplyDelete
  3. abis kalu berukband slow jugak...ada hasil tak ?

    ReplyDelete
  4. grrr byk juga stepnya ea... xpe nnti ulan try pastu feedback kat sini ok ke tak

    ReplyDelete
  5. @wrizuan[dot]net kalau berukband dh abeh limit bandwith mmg tak leh nak buat ape2 la hehe...kalau gne wifi kedai mamai ke streamix mmg layan la..

    ReplyDelete
  6. perghh terbaik la zoul ..
    dpt topup ilmu lagi hari ni :)

    zoul budak SC or It ke ??

    ReplyDelete
  7. @alif haris haha..tak de la bro.budak Engineering je haha

    ReplyDelete
  8. nice info, dah buat but belum restart ;)


    *visit me back(optional):
    http://abszeen.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. @A retarded kitty yup..bkan takat Youtube je..kt tempat lain pun bolehh..jnji streaming video

    ReplyDelete
  10. ouh nice lah .. walaupn budak engine tp stil follow update ilmu psl bnde2 ni :)

    ReplyDelete
  11. @Cik Farah hehe.ok farah..so macam mane lajusket tak?

    ReplyDelete
  12. wahh..nice info nih,..toce2..;)

    ReplyDelete
  13. mahu kasi laju jugak aku punya steaming utube.. lambat giler ..

    ReplyDelete
  14. @Zik cuba la tips ni..mudah2an streaming laju sikit dari biasa

    ReplyDelete
  15. mmg bnyk cara yg leh kita wat utk lajukan buffer youtube ni...tp kne pndai2 la..sbb dimana ada ksenangan, dsitu ade ksusahan..hehe

    ReplyDelete
  16. Tak lajuu pon :(
    Hmmm. Internet slow sangat kot :'(

    ReplyDelete
  17. kalau gune trik neh utk streaming youtube gune WIFI leh x???

    ReplyDelete
    Replies
    1. soalan ape ni?
      asal pc ko tersambung ngan tenet, boleh la pakai.

      bende ni xde kesan pon pada aku, xtau kenapa.

      Delete